Review: Kronika prokletých zaklínačů 2 -Nádherná temnota

large

Autor: Kami Garcia a Margaret Stohl

Počet stran: 480

Nakladatelství: Knižní klub

Vydání: hardback

Hodnocení: 4,5

Jste sami v pokoji a přemýšlíte nad spoustou věcí. Nad kličkami a obrannými postupy v basketbale, nad tím co budete o prázdninách dělat, … pokud projdete. Máte neomezené možnosti myšlenek světa smrtelníků. Ale … co když máte přítelkyni zaklínačku, která se nemůže dostat z deprese, kvůli úmrtí jejího strýčka, který byl pro ni jako otec? Vaše myšlenky dostávají nový směr, nevíte jak jí pomoct a do všeho se zase plete magie, osud a kletba.

„ A ona toužila celej život jen po jediným: sama si zvolit budoucnost. Najednou mohla, i když to vypadalo jako něčí krutej vtip“

BeautifulDarknessEthan se Lenu pokouší dostat z deprese, ale Lena se od něj čím dál více odtahuje. Ethan neví proč, za to Lena k tomu své důvody má. Lena je od svých šestnáctých narozenin napůl temná a napůl světlá zaklínačka. Neví co se s ní děje a přesto se bojí temnoty. Do toho vstoupí Ridley, Lenina sestřenka, která je pro ni jako sestra i když je teď Siréna a záhadný John … a všechno se změní.

Tento díl byl stejně dobrý jako ten minulý, ale je docela depresivní. Důvody proč takový má být pochopíte až někde … za polovinou knížky. To jediné bych knížce vytkla, protože znám takové jedince, kteří jak je knížka depresivnější víc jak třetinu knížky, knížku odloží na “neurčito“ a ke knížce se už nevrátí. Ještě, že nejsem takový typ. Kniha byla napínavá a vcelku nadhodnotila mé očekávání. S chutí se vrhnu do třetího dílu.

Napsat komentář